En liten recenssion

Söndagskväll, vart tog veckan vägen? Många bokbloggare har rapporterat från bokmässan i helgen, kul att läsa tycker jag. Hade planer på att åka i år, men en liten bebis ville annorlunda. Ser fram emot nästa år istället. Och nu, en liten recenssion:

DSC_0039

Läste ut Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe för ett tag sedan. Den handlar om mor och son som på grund av moderns cancer får spendera mycket tid i väntrum och sjukhusmiljöer. De börjar läsa och prata om böcker och helt plötsligt har det hela utvecklat sig till en liten bokklubb. Det är en sann berättelse och jag tycker att den är väldigt fin. Den fick mig att tänka en hel del på förhållandet till mina föräldrar, hur vill jag att det ska vara och vad är viktigt under den tid vi har tillsammans. Jag jobbade tidigare med vård för cancerpatienter och har sett hur livet kan förändras snabbt p.g.a. sjukdom, så för mig handlade boken om sådant som jag tänkt mycket på redan innan.

Som ett litet plus fick jag även många boktips, det är fantastiskt att läsa de stycken i boken som återberättar samtalen Will och hans mamma hade om böcker. Många av tipsen är dessutom noveller, passar bra till den här utmaningen.

Annonser

En reaktion på ”En liten recenssion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s