Pekböcker

Idag har jag och båda barnen läst en stund tillsammans. Valet föll på pekböckerna nedan. Den minsta är i ärlighetens namn mest intresserad av att äta böckerna, men det vänder väl så småningom.

DSC_0031Det här är två mysiga pekböcker, vi får följa en hand och en fot och se vad dem har gjort under en dag. Fina illustrationer av Emma Adbåge. Däremot stör jag mig lite på när barnböcker är skrivna på barnspråk, ser inte riktigt vitsen. Samtidigt är det ganska vanligt, förekommer t.ex.i  böckerna om Max och även i böckerna om Ingrid. Kan mycket väl vara så att det finns forskning som visar att det är bra för barnens språkutveckling eller liknande, men jag kan inte låta bli att fylla i de ord som saknas. Vad tycker ni? Störande eller charmigt?

Annonser

2 reaktioner på ”Pekböcker

  1. Kanske ska man se dem mer som stödord för de vuxna att prata fritt kring, så kan varje gång man ”läser” boken formulera sig på olika sätt och utsätta barnet för olika språkliga sammansättningar? Själv fyller jag i orden så det blir rätt. Vad det nu innebär att vara rätt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s