Tips på några barnböcker som kan underlätta lite av varje

DSC_0009

För ett tag sedan fick vi hem den här pixi-boken från Folktandvården. En bok som ska förberedda barnen inför deras första tandläkarbesök. Än så länge verkar det fungera bra, boken är mycket populär och tandborstningen går just nu riktigt smidigt (får se hur länge det håller i sig bara). Men det är inte första gången vi testar att läsa om sådant som dottern kan vara lite tveksam till, här kommer några böcker vi använt oss av.

DSC_0021Boken ”Ella är förkyld” av Linne Bie har varit jättebra att prata om när dottern varit sjuk och behövt ta tempen, då har det gått utan några protester, så där har den verkligen tjänat sitt syfte. Däremot är jag inte jätteförtjust i att böckerna om Ella är så könsstereotyp.

DSC_0007När vi väntade vårt andra barn var vårt första inte så jättegammalt så för att försöka förberedda henne i alla fall lite på att ett syskon var på väg så läste vi Gunilla Woldes ”Emma och Lillebror” och Camilla Lundstens ”Äntligen syskon”. Två bra böcker som både vi vuxna och dottern uppskattade att läsa. Inget kan väl egentligen förberedda ett första barn på kommande syskon, men det var ändå ett bra sätt att ta upp det som komma skulle. Äntligen syskon är dessutom så himla härligt illustrerad. I genren böcker om att få ett syskon så tycker jag även att ”Nejlika och lilla lilla syster” av Hanna Zetterberg Struwe är bra.

DSC_0018Och sist men inte minst, ”Eddie och napparna” av Lisa Bjärbo och Jesus Verona. Denna har jag nämnt förut, men det är en jättebra bok om det är dags att börja avveckla napparna.

Har ni några bra tips på fler böcker som kan underlätta något i vardagen med barn?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s