Miljötipset

Jag fortsätter på temat julklappar och den här gången tipsar jag om några kokböcker. Kött eller inte kött, det verkar vara en het potatis för somliga men klart är att vår stora köttkonsumtion har klimatpåverkan, intressant läsning finns till exempel här och här. Så här kommer några kokböcker, vissa helt vegetariska andra med mycket vegetariska recept.

DSC_0006

Green Kitchen Stories var från början en blogg som sedan även blev kokbok. Roliga, goda och ganska enkla recept. Ibland krävs lite speciella ingredienser, men ofta ges då ett annat alternativ som är lättare att få tag i.

Kärlek, oliver och timjan och under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström är inte specifikt vegetariska kokböcker men de innehåller många recept utan kött. God, vacker och inspirerande mat!

Mera Vego är superbra att börja med om man tidigare inte lagat så mycket vegetarisk mat eller om man ofta behöver få maten snabbt på bordet. Nu har det dessutom kommit en uppföljare, Ännu mera vego. Den är jag jättenyfiken på!

Soppa är en maträtt som är lätt att göra vegetarisk och i boken Soppor, bröd och röror av systrarna Eisenman finns många goda alternativ.

Boken att Ta tillvara innehåller vegetariska recept som dessutom hjälper till att ta tillvara på matrester. Perfekt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s