Tematrio- USA

74acf-tematrio

Måndag och dags för tematrio. Idag vill Lyran ha förslag på tre läsvärda böcker från USA. Läser inte så mycket som jag trodde därifrån så det ska bli kul att läsa alla tips. Här kommer tre av mina favoriter.

Den lysande världen av Siri Hustvedt – Jag är förtjust i det mesta hon skriver, men denna och Sommaren utan män är mina favoriter.

Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld – Samma sak här, jag tycker att hon skrivit flera bra böcker, men denna gillar jag bäst. Den handlar om Alice, en väluppfostrad och försynt flicka från en småstad. Hon träffar sin man, han är från överklassen och övertygad republikan. Han gör politisk karriär och blir så småningom president och Alice därmed presidenthustru. Välskrivet om ideal, makt och kärlek.

Nattfilm av Marisha Pessl – En mycket spännande bok om en man och hans besatthet. Journalisten Scott McGrath börjar gräva i en historia som hotar att förgöra honom. Bitvis är detta en ganska galen bok. Någon som läst Fördjupade studier i katastroffysik av Pessl? Jag är lite sugen på att att tag i den någon gång.

Annonser

16 reaktioner på ”Tematrio- USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s