Bokbloggsjerka 18-21 mars

https://i2.wp.com/alkb.se/wp-content/uploads/2010/08/jerka11.jpg

I tisdags testade jag att delta i top ten tuesday och jag fortsätter på det spåret den här veckan och deltar i Bokbloggsjerkan, anordnad av Annika. Det är alltid så kul att läsa alla andras svar! Veckans fråga är:

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?

Något som liknar en liten ”book hangover” får jag nästan alltid när jag läst ut något jag verkligen tyckt om. Men de varar inte länge och ett bra sätt att komma över dem är att välja någon bok från en annan genrer och helst något lättläst och lättsamt.

Antingen beror avtrycket/tomrummet på att boken var väldigt gripande/hemsk osv eller att jag läst en serie och länge umgåtts med karaktärerna, t.ex. fick jag ”book hangover” när jag läste ut Fogelströms Stockholmsserie.

Annonser

14 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 18-21 mars

 1. Rätt intressant serie, kommer ihåg när jag började med Vävarnas barn efter halva boken gjorde jag ett break eftersom jag kände att miljöerna var så obekanta fast jag själv bor här. Jag började samla Stockholmslitteratur och det tog säkert ett år innan jag började läsa den igen, men då kände jag att jag var med i matchen. Rätt kul att en serie kan skapa ett nytt intresse.
  Tydligen har det varit fler som känt som jag. I slutet på 60-talet satte han ihop en fristående bok till serien som heter Stad i bild. Där beskriver han miljöerna med mycket bilder från Barn av sin stad och framåt
  Har du vägarna förbi ett antikvariat så kolla om dom har den. Gillar du serien så är den värd att läsa.

  Gilla

  • Tack för tipset, den boken ska jag verkligen hålla ögonen öppna efter! Jag har också bott i miljöerna på Södermlam och det är verkligen en del av behållningen med boken för mig. Att ta promenader i närområdet och fundera över hur otroligt annorlunda det ser ut idag.

   Gilla

 2. Jag brukar inte få boksmällor, men jag tror jag lyckas undvika dem eftersom jag sällan börjar läsa en ny bok samma dag som jag har läst ut en annan 🙂

  Gilla

 3. Jag kan också känna så om jag umgåtts länge med en bokserie och verkligen blivit vän med karaktärerna. Då kan det dröja lite innan jag kommer över känslan av att sakna dem, men det inte mig ändå inte från att börja på något nytt 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s