OLIKA förlag

Jag försöker läsa alla möjliga olika barnböcker hemma för att visa mina barn att allt inte ser ut som i deras värld och att alla inte har det exakt som dem. Ett bra ställe att hitta böcker som kliver utanför normen är hos Olika förlag. Så här låter deras vision

Vi ser barnboken som en viktig spridare av värderingar. En barnbok är mycket mer än bara en bra berättelse då den påverkar våra barn och visar dem hur människor får vara och vilka som får synas. Vi tror på att ge alla barn möjlighet att identifiera sig i litteraturen, på att återspegla den mångfald som finns i vår samtid på ett inkluderande och självklart sätt.

Bra tycker jag och dessutom har de ett miljötänk.

Hållbar läsning är ett ledord på OLIKA, och det gäller inte bara värderingar rörande genus och mångfald utan självklart även miljöpåverkan. Vi har gjort några ekonomiska satsningar i vår produktion för att vi alla ska kunna njuta av en hållbar framtid.

Just nu har vi två böcker från Olika förlag hemma, det är Jag vill leka själv av Anders Alzén och Maria Borgelöv och Morfar blir kär av Gabrielle Frödén. Den första handlar om Mirjam som är på lekplatsen tillsammans med mamma och mammas kille Pierre. Mirjam vill absolut inte leka själv, men Pierre vill läsa tidningen en stund. En situation som de flesta barn och föräldrar känner igen.

Morfar blir kär handlar om Filip och hans morfar. Morfar driver en kiosk och ditt går Filip varje dag efter skolan. En dag är morfar inte där och det blir början på en fantastisk förändring. Båda böckerna är riktigt bra och väldigt uppskattade av treåringen.

jag_vill_inte_leka_sjalv

morfar_pocket

Här är några titlar jag är nyfiken på. Någon som läst någon av böckerna?

vad_vill_du_bli_3d

orattvist_3d

tessla_3d

 

Dessutom har Olika Förlag har ett aktivt instagramkonto, @olikaforlag.

 

Annonser

2 reaktioner på ”OLIKA förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s