Meningen med hela skiten

Meningen med hela skiten av Nina Åkestam är en bok om att fundera över vad som faktiskt betyder något och sedan försöka navigera genom livet efter den insikten. Nina Åkestam gjorde som ung kvinna karriär inom reklambranschen ända tills hon sprang in i den berömda väggen. Boken handlar om hur hon hittade en balans och mening med sitt liv och om vad hon lärt sig av sin resa.

Boken innehåller en del övningar för att själv komma fram till vad som är viktigt i arbetslivet och till viss del även i privatlivet. Det höjer boken tycker jag och jag gillar speciellt hennes tips om att alltid konsultera sin inre 85-åring, vad vill hon tänka tillbaka på och vilket sorts liv vill hon leva? För mig är det viktigt att då och då fundera över vad som är betydelsefullt för just mig, det är så lätt att bara springa på i ekorrhjulet, och en bok som denna ger lite näring till funderingarna.

För några år sedan skrev Åkestam en blogg som jag tycker var riktigt bra och det gjorde att jag läste Meningen med hela skiten. Och jag gillar boken även om den inte är en aha-upplevelse för just mig. Däremot är den bra läsning för en stressad och överpresterande gymnasieelev, en ung person som inte riktigt vet vad den vill göra härnäst eller någon som känner att de är på helt fel plats i arbetslivet.

 

Cover_485.5x212_Meningen-med-hela-skiten6

Annonser

2 reaktioner på ”Meningen med hela skiten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s