Gå dit hjärtat leder dig

Gå dit hjärtat leder dig av Susanna Tamaro

Gå dit hjärtat leder dig av Susanna Tamaro kom ut på 90-talet och blev oerhört omtalad. I Italien, Tamaros hemland, är det till och med den mest sålda romanen under 1900-talet. Jag var 14 år när boken kom ut och missade totalt hajpen. Jag plockade av en slump upp boken på Stadsmissionens second hand och gillade baksidestexten.

Det är en berättelse som handlar om precis det titeln anger, att gå dit hjärtat leder dig. Den är inspirerad av Tamaros mormor och handlar om tre kvinnor, en mormor, en dotter och ett barnbarn. Berättaren är mormodern och de andra karaktärerna får vi enbart lära känna via henne.

Det är en väldigt fin historia och jag är glad att jag läst boken. Tamaro ställer frågor om livsval, ödet, arv och hur vi präglas av vår uppväxt. Boken är finurligt skriven och lämnar en med mycket funderingar eftersom händelseförloppet enbart beskrivs via en av bokens huvudpersoner. Hur skulle dottern och barnbarnet har berättat historien? Antagligen hade det blivit en helt annan historia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s