Roald Dahl

Via instagramkontot @bookmusings som är med och anordnar ett ”dahlalong”, fick jag upp ögonen för att det är 100 år sedan Roald Dahl föddes. Jag måste erkänna att jag som liten endast läst hans Kalle och chokladfabriken, och det är synd för han har skrivit massor, både för barn och vuxna.

Eftersom jag är nyfiken på att bekanta mig mer med hans författarskap bestämde jag mig för att inspireras av #dahlalong och läsa en del Dahl under augusti. Passande nog finns det många titlar på Storytel. Jag började med Matilda, mycket för att den är inläst av Kate Winslet och jag tycker att hon är en fantastisk skådespelerska. Och vilken underbar bok det är! Lilla begåvade, briljanta Matilda som växer upp i en familj som inte bryr sig speciellt mycket om henne. Vi får följa med när hon hämnas sina föräldrars enfald, när hon navigerar genom skolan och förbi den minsta sagt otrevliga rektorn och mycket, mycket mer. Jag skrattade högt flera gånger, samtidigt är det en historia med mycket allvar i.

Nu hoppas jag hinna läsa lite mer av Roald Dahl, de böckerna samlar jag i ett inlägg i slutet av augusti. Kika in på instagramkontot @bookmusings och #dahlalong om ni också blir sugna på att läsa något av Dahl!

Bildresultat för bild på böcker av Roald dahlBildresultat för bild på böcker av Roald dahl

Annonser

2 reaktioner på ”Roald Dahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s