Pudlar och Pommes

På bokmässan lyssnade jag på ett författarsamtal med Pija Lindenbaum och Viveca Sjögren. Det handlade om temat flykt i barnlitteraturen och främst i deras böcker. Pija Lindebaum är sedan tidigare en favorit här hemma, hennes böcker om Gittan är flitigt lästa.

Pudlar och Pommes

Just Pudlar och Pommes handlar om tre hundar som bor på en fantastiskt plats. Vädret är bra, potatisen växer och frodas och de har en pool. Allt man kan önska sig med andra ord. Men så en dag slutar potatisen växa, vattnet försvinner och till slut måste de ge sig av.

Det här är alltså en bok om flykt och om hur vi tar emot främlingar ,men även en bok om att man måste dela med sig och vara snäll. Vilka frågor boken väcker beror säkert på barnets ålder. Min dotter är tre och ovetande om alla hemska saker som sker i världen, så hos oss är det just tankar om att dela med sig och vara snäll som kommer upp.

Jag tycker jättemycket om den här boken och det gör barnen också, kan varmt rekommendera den.

Vill ni höra Pija Lindenbaum prata om boken så kan ni gå in på Bladenbrinners hemsida, klicka på fliken extramaterial och lyssna på ett scensamtal från Bokmässan.

Annonser

2 reaktioner på ”Pudlar och Pommes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s