Två böcker som funkade bra som ljudbok!

Jag har de två senaste månaderna pendlat till och från mitt arbete och jag brukar fördriva tiden med ljudböcker. Inte alla böcker passar som ljudböcker, men här är två som jag tycker funkar riktigt bra.

Pingvinlektionerna av Tom Michell handlar om en ung man, Tom, som åker till Argentina för att arbeta som lärare på en internatskola. Historien utspelar sig under 70-talet och Argentina befinner sig i en politiskt turbulent tid. På skolloven reser Tom runt i Sydamerika och under en resa till Uruguay räddar han en pingvin som hamnat mitt i ett oljeutsläpp. Fågeln följer med Tom tillbaka till internatskolan och blir ofantligt omtyckt. Via fågeln och hans äventyr får vi fundera över vad som är viktigt, över vår värld och över vad vi håller på att göra med den.

Pingvinlektionerna

Avskedsfesten av Anna Fredriksson. Rebecca och Jakob har levt tillsammans i 25 år. De har nu bestämt sig för att skiljas och förbli de bästa vänner. De är övertygade om att det ska gå, men många i deras närhet har svårt att hantera deras nya situation. Det här är en bra bok om en relation som tar slut och om vad som sedan händer. Hur går man vidare, hur träffar man någon ny och hur finner man sin plats som singel i ett samhälle som hyllar tvåsamheten.

Avskedsfesten

Annonser

4 reaktioner på ”Två böcker som funkade bra som ljudbok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s