Vårenkät

Jag känner att bloggandet går lite trögt just nu. Flera böcker ligger och väntar på att bli recenserade men jag har liksom ingen lust. Så jag svara på en liten vårenkät istället, upphovsmakare är Johannas deckarhörna.

Vad läser du för bok/ böcker just nu?

Timme noll av Lotta Lundberg, novellsamlingen Jag har det rätt bekvämt men skulle kunna ha det lite bekvämare av Lydia Davis och Genier av Moa Gammel. Alla hyllvärmare och så här långt bra.

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?

Men vad släpps i vår då, har noll koll på detta.

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?

När allt grus på gatorna är borta, då är det definitiv vår. Men såklart också de ljusa kvällarna.

Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?

Komma och gå av Taiye Selasi är favoriten så här långt. Har läst en hel del bra, men inte så många riktiga fullpoängare.

DSC_0052

Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?

Nej, läser väldigt lite deckare och så blir det även i påsk.

Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?

Jag vill gärna läsa något av Jenny Erpenbeck.

Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)

Åh vilken härlig tanke, men jag kan faktiskt inte komma på någon. Ska se om jag kan läsa något i vår som kanske kan ge lite vårkänslor nästa år!

8 reaktioner på ”Vårenkät

  1. Roligt att se dina svar 🙂 Det är skönt att se att det är fler än jag som inte har koll på nya kommande böcker. Jag har fullt upp med alla gamla böcker haha XD

    Gilla

    • Samma här, hyllan är full med böcker som väntar på att bli lästa. Tur att så många andra i bokbloggarvärlden har koll på nyutgivningen så jag kan kika in hos dem och se vad som är på gång!

      Gilla

Lämna en kommentar