En viktig bok om miljön

jul10-1.jpg

Här hade jag tänkt skriva en lång text om klimatförändringar och vår miljö, men tiden sprang ifrån mig. Och dessutom tror jag att de flesta är medvetna om de pågående klimatförändringarna och att vi människor är de stora bovarna. Men sedan kanske vi inte alltid vet så mycket mer, därför är Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt av Pär Holmgren så viktig. Den förklara vad det är som händer och varför, vad vi måste göra och varför det går så trögt och den gör det på ett sätt som är väldigt tydligt. Jag önskar att så många som möjligt läser en bok om vår tids största utmaning.

Igår skrev Sincerely Johanna om en viktig bok och imorgon är det Bokintresse som tar över stafettpinnen. Alla deltagare finns här.

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt
En viktig bok!

 

8 reaktioner på ”En viktig bok om miljön

 1. En så rolig julkalender. Bra tips, det är så lätt att bli förlamad, då kan det hjälpa med konkreta saker. 100 sätt att rädda världen av Johan Tell är en annan sådan bok.

  Gilla

  • Ja det är väldigt kul att läsa om böcker som är viktiga för någon. Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt skriver mycket om klimathotet och hur allt hänger ihop. Så den ger en bra bild av problemen tycker jag.

   Gilla

 2. Tack för tipset! Jag skriver upp den på min läslista, men vet att jag kommer få ont i magen av att läsa. Det finns så många som skulle behöva göra så mycket, de som har den största makten i vår värld. Och så gör de inget eller otillräckligt. Det gör mig så ledsen. Det verkar dock som att det här är en bra bok som kan inspirera fler vardagshjältar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s