Läsarfavoriter

Och på tal om lite äldre böcker, har ni sett att Bonnierpocket ger ut läsarfavoriter? Alltså böcker som blev väldigt omtyckta när de kom ut och som fortfarande ofta efterfrågas. Det är kul att böcker får chansen att hitta en ny publik. Många böcker har så kort bäst före datum idag och det är synd. Det ligger sådant slit bakom en bok och många böcker förtjänar fler läsare än de får. Ofta pratas det om klassiker och sådant som nyss getts ut, men böckerna med bara något eller ett par decennier på nacken faller i glömska.

Av de fyra som har kommit ut är jag  väldigt nyfiken på att läsa Målarens dotter av Anna-Karin Palm. Novellix gav under våren ut en novell av henne, Älven, som jag verkligen tycker om och kan rekommendera.

Målarens döttrar

Annonser

3 reaktioner på ”Läsarfavoriter

  1. Tänkte faktiskt på det där igår när jag var inne i en bokhandel, att böcker har så kort tid att leva i handeln idag. Sökte efter flera böcker som kom ut för några år sedan och inte en enda av dem fanns inne. Till och med klassiker-hyllan var väldigt begränsad och onödigt liten. Tur att biblioteket och näthandeln finns. Och sådana här initiativ.

    Gilla

    • Ja det är trist när böcker med bara några år på nacken är svåra att få tag i. Tycker även att secondhandaffärer är bra när jag vill hitta lite äldre böcker och annat än det som frontar alla bokhandlar.

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s